Testimonial Mathilde

Mathilde

Mathilde

Ik heb genoten van de cursus van Esther en heb deze als zeer informatief ervaren. Er zat een goede opbouw in de lessen met daarbij praktische oefeningen. Heerlijk om deze oefeningen te blijven herhalen op een later tijdstip.

Het online leren was perfect voor mij. Ik zit midden in een verhuizing en ben aan huis gebonden, hierdoor ben ik niet in de gelegenheid om een zwangerschapscursus buitenshuis te volgen. Nu kun je in je eigen tijd en op je eigen manier de cursus in alle RUST volgen. (Iets wat juist tijdens de zwangerschap zo belangrijk is ;)) 

Als er vragen waren kon je deze stellen in de Facebookgroep, of er waren momenten waarop je ‘live’ vragen kon stellen aan Esther. Ik heb hier geen gebruik van gemaakt, want ik had zelf geen vragen, aangezien alles vrij duidelijk in de cursus was. Maar toch fijn om zo zijdelings de vragen van anderen te horen die al langer zwanger waren.

Esther is een prettige, vriendelijke persoonlijkheid en heeft de cursus mooi en transparant vormgegeven, er is een goede opbouw in de lessen. Haar informatie over de geweldige geboorte is een goede combinatie tussen praktische informatie en kennis uit de mindfullness. Op deze wijze weet ze de informatie over de geboorte zonder poespas over te brengen. Ze geeft een heldere blik op een toch wel wat vastgeroeste manier, van hoe wij zwangeren in eerste instantie tegen dat geboorteproces, aankijken.

Eerder zou ik voor een ziekenhuis bevalling gekozen hebben, omdat dat een soort veiligheid suggereert, maar na deze cursus ben ik om en voel ik dat ik vol vertrouwen kan bouwen op mijn lijf en mijn weten en dat de verloskundige genoeg know-how in huis heeft om daar in te grijpen waar nodig zou zijn. Als het zo mag en kan zijn, staat een thuisbevalling in bad nu bovenaan mijn lijstje.

Ik weet nu wat mijn plek is in dit hele ‘geboorte-circus’ aan hulpverleners en heb nu ook de tools dit duidelijk te kunnen verwoorden. Ik kan je zeker deze cursus aanbevelen, omdat, wat ik hierboven ook schrijf, wij zwangeren worden opgevoed met wat vastgeroeste eenduidige kennis over het geboorteproces. 

Wil je een goede afweging kunnen maken over hoe jij een geweldige geboorte kunt hebben, meld je dan aan voor deze cursus. Want geloof me, je krijgt er ‘biiijna’ heel veel zin in, dit bijzondere proces met de juiste tools te beleven.