Testimonial Maartje

maartje

Maartje

Mijn bevalling is inmiddels achter de rug. En wat ben ik blij dat ik deze online cursus heb gedaan! Want in tegenstelling tot mijn eerste bevalling, kijk ik nu met een heel goed, trots en voldaan gevoel terug.

De absolute meerwaarde van deze cursus voor mij was dat het me vertrouwen heeft gegeven. Vertrouwen in mijzelf, in mijn lichaam, in mijn kindje en dat we samen deze “klus” zouden kunnen klaren. Vertrouwen in mijn eigen gevoel en dat ik dat leidend mocht laten zijn tijdens mijn bevalling. En dat had ik nodig. Want hoe anders was mijn eerste bevalling. Ik heb nu echt het gevoel zelf in control te zijn geweest en dat voelt enorm goed. Want daardoor is de bevalling bijna precies zo gelopen als dat ik me van tevoren had voorgesteld. Ongelofelijk, maar echt waar, zelfs de dag in de week en het tijdstip waarop alles begon, klopte exact met mijn visualisatie die ik tijdens de cursus heb gemaakt!

En dat vertrouwen, hoe heb ik dat dan gekregen? Door de duidelijke informatie die Esther geeft. Maar vooral door de ontspannings- en ademhalingsoefeningen en de visualisaties die bij de cursus zitten. Dat klinkt misschien wat zweverig, maar zoals Esther het brengt, is het dat helemaal niet. En het werkt. Echt! Heel eerlijk? Ik had van tevoren niet gedacht dat dat zo krachtig zou werken.

Wat ik verder echt een pluspunt vind, is dat deze cursus online is. Je kunt er dus mee aan de slag wanneer je wilt. Kunt alles rustig nog eens terugkijken en luisteren. En ook je partner heeft zo geen smoes meer dat hij geen tijd heeft of dat het niet uitkomt. En dat is wel echt een aanrader: je partner hierin ook mee nemen. Want dat je partner (en je verloskundige of arts) je begrijpt en steunt in hoe jij de bevalling wilt beleven, is wel echt key. En met deze cursus krijg je de sleutel in handen om dat voor elkaar te krijgen. Om vol vertrouwen de bevalling te beleven zoals jij dat wilt. Ik raad deze cursus dan ook echt oprecht aan iedereen aan. Of het nu om je eerste zwangerschap gaat, of een tweede of een derde: deze cursus is zó waardevol. Ik gun iedereen het vertrouwen wat ik heb gevoeld. Je kúnt het, zeker als je deze cursus hebt gedaan!