Testimonial Eva

Eva

Eva

Om te zeggen dat ik een beetje bang was voor de bevalling is een understatement. Vanaf het moment dat ik zwanger was tot aan het moment dat ik de cursus van Esther ben gaan volgen zweette ik peentjes bij het idee dat ik straks moest gaan baren. `Hoe past zoiets groots uit zoiets kleins´ en ´Kan ik dit wel aan?’ waren zinnen die regelmatig door mijn hoofd gingen.
Ik zal niet zeggen dat ik nu helemaal geen angst heb maar het is meer angst voor het onbekende. Door de oefeningen en visualisaties die we deden heb ik toch meer zelfvertrouwen gekregen. Ik geloof dat ik het kan.

Esther weet alles op een hele prettige, kalme manier te vertellen en liet mij echt anders kijken naar dingen. Ook kregen we elke week een filmpje te zien van een ‘fijne’ geboorte. Zo was ik al snel van mijn idee af dat het afschuwelijk moest zijn. Je hebt echt door dat Esther weet waar ze het over heeft. Ze heeft een hele duidelijke visie, en ook al ben ik van plan om het op mijn eigen manier te doen, vond ik het heel fijn dat ik toch wat handvatten kreeg. Al was het alleen maar om me meer te verdiepen in verschillende mogelijkheden.

Prettige bijkomstigheid is dat je deze cursus lekker thuis kan doen. Zonder bh en in pyjama. Wanneer JIJ wilt. Dat vond ik echt heerlijk. Ik probeerde een vast moment in te plannen maar als ik geen zin had kon ik het gewoon doen wanneer het mij uitkwam.
De lessen zitten heel logisch in elkaar, je werkt echt naar de geboorte toe. Ik zou wel aanraden om niet te laat met de cursus te beginnen, zo kan je thuis nog lekker oefenen met je partner of alleen. Dat gaf mij wel een lekker gevoel. Alsof ik super goed voorbereid ben op de bevalling. In hoeverre dat kan tenminste.

Wat heb ik nou eigenlijk geleerd? De belangrijkste les is denk ik geweest dat een bevalling (en zwangerschap ) ook een hele fijne ervaring kan zijn. Ook als het in het ziekenhuis moet. Met de visualisaties en ademhalingsoefeningen kan je het, in de meeste gevallen, heel ontspannen maken voor jezelf. Ik heb geleerd dat je lichaam meer aan kan dan je zelf denkt. Ook heb ik geleerd dat het heel fijn is om de support van andere zwangere dames om me heen te hebben. Esther heeft een Facebook groep aangemaakt waarin iedereen die met de cursus bezig was met elkaar kon communiceren en vragen kon stellen of gewoon leuke verhalen of filmpjes delen. Iedereen snapt ongeveer wat je doormaakt en het is elke keer super leuk om te lezen dat er weer een baby’tje geboren is uit ‘onze’ groep.

Ik heb nog ongeveer 4 weken tot aan mijn bevalling en ik ben heel nieuwsgierig. Ben ik nerveus? JA! Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik het kan, en dat ik deze bevalling ga ‘nailen’. Dat kon ik niet zeggen voor ik aan deze cursus begon.