Testimonial Ellen

Ellen

Ellen

Ik ben zwanger van mijn eerste kindje. Een groot verlangen dat eindelijk in vervulling kwam! Ik was vervuld met vreugde maar ook met veel vragen. Ik ging dan ook opzoek naar informatie over zwanger zijn én over de bevalling. Ik merkte bij mezelf dat hierop wel wat angst vast zit. Als ik het nieuws vertelde aan familie en vrienden begonnen deze ook al snel hun bevallingsverhalen te vertellen en deze waren niet echt bemoedigend. Tergelijker tijd had ik ook wel het gevoel dat het anders moet kunnen.

Toen kwam in contact met Esther en haar programma “De Sleutel tot een Geweldige Geboorte”. Een titel die me direct aansprak want ja ik wil graag een Geweldige Geboorte!

Het programma is opgedeeld in verschillende delen die zowel ingaan op de periode voor de bevalling, de bevalling als erna. Een groot pakket informatie dus, die het volledige proces van mama worden dekt. De manier waarop Esther de cursus heeft opgedeeld en uitlegt vond ik heel duidelijk en helder. Ik voelde me in begin heel onzeker en snapte nergens iets van, wat natuurlijk normaal is als je zwanger bent van een eerste. Ik had overal vragen bij. Nu heb ik het gevoel meer vat te hebben op wat er allemaal gaat gebeuren wat veel vertrouwen geeft. Vooral het de uitleg over de hormonen en de (natuurlijke) werking van het lichaam hebben mijn vertrouwen in het proces en mijn lichaam enorm vergroot!

Naast de theorie vond ik het een meerwaarde dat de cursus oefeningen en visualisaties bevat. Hierdoor leer je al een dieper contact te maken met je eigen lichaam en het kindje dat je draagt wat van onschatbare waarde is! En waar ik anders misschien niet zo hard bij stil zou gestaan hebben. Bijvoorbeeld de ademhalingsoefeningen zijn echt concrete middelen om om te gaan met de intensiteit tijdens de bevalling, het is dan ook goed dat je op voorhand hiermee aan de slag gaat. Ik voel me hierdoor meer voorbereid en heeft me al een idee wat ik moet gaan doen als er weeën zijn.

De cursus gaf me ook meer vertrouwen in mezelf, in de oervrouw die in elke vrouw zit. Om op te komen voor mijn wensen en mijn waarheden. Hiervoor was bijvoorbeeld een geboorteplan een klein detail met wat praktische zaken, maar Esther heeft me het belang ervan laten inzien om zelf invloed uit te oefenen over JOUW bevalling. Wat je allemaal anders kunt gaan doen op een meer natuurlijke manier. Mijn visie over bevalposities, pijnstilling, sfeer, navelstreng doorknippen zijn volledig veranderd en ik voel me hierin nu zelfverzekerder. Het heeft een fijn gevoel om te weten wat je wilt en waarom. En niet zomaar overgelaten te zijn aan protocollen van een ziekenhuis.

Ik vind het programma een grote meerwaarde om je voor te bereiden op de bevalling. Waar het eerst iets vaags was, dat je gewoon met ondergaan met veel pijn. Is het nu iets waar ik met veel vertrouwen en zelfs zin naar uit kijk om samen met mijn partner en kindje iets magisch van te maken. Een onvergetelijk proces waar ik in mijn volledige kracht kan staan in verbinding met mijn lichaam en mijn natuurlijk instinct. Een geweldig einde en begin.