Testimonial Brechtje

Brechtje

Brechtje

Ik heb de cursus mogen volgen tijdens mijn tweede zwangerschap. Ik was erg benieuwd wat het mij nog zou kunnen brengen. Ik had natuurlijk al eerder een bevalling achter de rug. De lessen zijn zeer uitgebreid en ik heb er zeker nieuwe input uitgehaald. Tijdens het doorlopen van de lessen kwam ik erachter dat tijdens mijn eerste bevalling eigenlijk alles tegengewerkt werd wat maar kon. Dat gaf een heel nieuw inzicht, mijn eerste bevalling is namelijk geëindigd in het ziekenhuis met bijstimulatie. Mocht ik deze cursus tijdens mijn eerste zwangerschap gevolgd hebben was dat misschien niet eens aan de orde geweest!

De theorie van de lessen is duidelijk, genoeg informatie zonder dat je overweldigd word. De lessen geven stof tot nadenken en informatie die je vaak niet uit de boekjes haalt. Op deze manier kon ik me een heel goed beeld vormen over wat ik wel en niet wil voor mijn aanstaande bevalling en de tijd daarna.

Voor vragen staat Esther altijd klaar. Ze is, ondanks dat het om een online cursus gaat, heel toegankelijk en goed bereikbaar voor vragen en verdere uitleg. De Facebook groep geeft een extra stimulans en het is fijn daar ervaringen uit te wisselen. De oefeningen die naast de theorie gegeven word hebben mij keer op keer verrast en nog meer vertrouwen en bewustzijn in mijn lichaam gegeven. De ademhalingsoefeningen gebruik ik vrijwel dagelijks met oog op de bevalling.

Voordeel van deze online cursus is dat ik hem kon volgen wanneer het mij uitkwam. Lukte het niet op het moment dat ik dat bedacht had, geen probleem. Zo heb ik toch alle lessen kunnen volgen. Het was voor mij helemaal geen opgave, ik keek juist steeds weer uit naar de volgende les. Ondanks dat ik al een bevalling achter de rug heb heeft het me zeker nieuwe inzichten gegeven. Ik heb geleerd nog meer te vertrouwen op mijn lichaam en achter mijn ideeën en wensen te gaan staan. Ik ben uiteindelijk degene die de beslissing neemt, het is namelijk mijn “feestje”.

Ik ben ontzettend blij dat ik deze cursus heb mogen volgen en ik wens hem iedere zwangere toe!