Elements of Birth: Veel meer dan een zwangerschapscursus

https://estherkoppelaar.nl/wp-content/uploads/2018/04/cropped-esther_kleur_logo-01.png

JE BENT ZWANGER!
ZO BIJZONDER EN FIJN

Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open. Je bereid je volop voor op de komst van de kleine. En ergens weet je het wel, maar je wil er nog even niet aan denken....die bevalling.....

HERKEN JE DIT?

 • Je ziet op tegen de bevalling omdat je geen idee hebt wat je allemaal te wachten staat
 • Je hoort veel bevallingsverhalen in je omgeving en die maken je angstig
 • Je bent al een keer eerder bevallen en je wilt het absoluut niet op dezelfde manier ervaren
 • Je hoort altijd dat ontspannen tijdens de bevalling zo belangrijk is, maar hoe doe je dat dan als je zoveel pijn hebt?
 • Je zou best een zwangerschapscursus willen volgen, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Welke past bij jou?

JE BENT NIET ALLEEN

1 op de 5 vrouwen ziet op tegen de bevalling of is er zelfs bang voor. Hoe zou het zijn als je die angst volledig kan loslaten? Dat je begrijpt hoe je lichaam werkt tijdens de bevalling en dat de natuur alles tot in de kleinste details heeft uitgedacht?

Wist je dat het vrouwenlichaam perfect is ontworpen voor de bevalling? Als je begrijpt hoe je lichaam werkt neemt dat al een groot deel van je angst weg. En met deze kennis kun je heel bewust met je lichaam gaan samenwerken. De geboorte is echt een samenwerking tussen jou, je lichaam en je baby. Hoe bijzonder is dat?

Wil je je kunnen ontspannen tijdens de geboorte van je kindje? Wil je vol vertrouwen uitzien naar de bevalling? Wil je bevallen helemaal volgens je eigen wensen? Dan is Elements of Birth de perfecte methode voor jou

Elements of Birth is veel meer dan een zwangerschapscursus. Het is een compleet coachingsprogramma. Je bereid je voor op de geboorte van je kindje met behulp van hypnobirthing technieken. Je word je geheel bewust van hoe jij de geboorte wilt beleven en op welke manier jij je kindje ter wereld wilt brengen. Je kijkt je eigen blokkades aan en gaat daarmee aan de slag. Zodat je niet alleen klaar bent om de bevalling op een ontspannen manier te beleven, maar dat je ook vol vertrouwen en nieuwe inzichten aan het moederschap kan te beginnen.

IMG_0993

"Iedere vrouw en iedere baby verdient een mooie en veilige geboorte"

Toen ik zwanger was van mijn 3e kindje kreeg ik van mijn zus het boek 'HypnoBirthing - The Mongan Method' te leen. Het leek me eerst nogal zweverig, maar al na de eerste bladzijde was ik verkocht. Dit verwoorde precies mijn gedachten! Vertrouwen in de natuur en het lichaam zelf het werk laten doen. Ik heb me in de laatste paar weken van mijn zwangerschap voorbereid met de ontspanningsoefeningen en dat was heerlijk.."

Esther Koppelaar / ex-verloskundige, geboortecoach, hypnobirthing trainer

Marleen Sahetapy Fotografie - Beeldbank Marcia HR-104

Ik begeleid je graag op weg naar jouw droombevalling Ik ben Esther Koppelaar

Zwangerschap en geboorte hebben mij altijd gefascineerd. In 2006 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Ik heb een aantal jaar gewerkt als waarneemster bij verschillende verloskundigenpraktijken. Ik vond het begeleiden van zwangeren fantastisch. Maar ik kreeg steeds meer moeite met de medicalisering van de geboortezorg. In 2011 heb ik besloten om thuis te blijven bij mijn kinderen, ze zijn maar zo kort klein, die tijd komt nooit meer terug. Omdat ik de geboortezorg toch niet helemaal los kon laten heb ik een opleiding gevolgd tot echoscopist en HypnoBirthing docent en heb ik me verdiept in Orgasmic Birth en Spinning Babies.
Nu combineer ik mijn kennis als verloskundige en Vrije Geboortegeest tot de ultieme zwangerschapsmethode 'Elements of Birth'. Een combinatie tussen duidelijke informatie, ontspanningsoefeningen en andere Mind-tools. Want iedere vrouw en iedere baby verdient een mooie en veilige geboorte.

Mijn passie voor zwangerschap en geboorte uit zich in een prachtig methode met een waardevol programma. Ik kijk er enorm naar uit om jou geheel voor te bereiden op een mooie en ontspannen bevalling.

INFORMATIE | MINDFULNESS | HYPNOBIRTHING

 • INFORMATIE

  Als je begrijpt hoe de natuur tot in de kleinste details alles voor ons heeft uitgedacht, dan neemt dat al een groot deel van je angst of spanning weg. Na het volgen van Elements of Birth snap jij precies hoe je lichaam werkt en hoe je met je lichaam kunt samenwerken voor een sneller en soepeler verloop van de bevalling.

 • MINDFULNESS

  Wist je dat stress tijdens de zwangerschap direct van invloed is op de ontwikkeling van je kindje? Door hier al bewust van te zijn tijdens je zwangerschap optimaliseer je de ontwikkeling van de hersentjes van je baby. 

 • HYPNOBIRTHING

  Angst en stress tijdens de geboorte zorgt ervoor dat het lichaam blokkeert en de geboorte langzamer gaat. Hypnobirthing leert je om tijdens de bevalling in een staat van ontspanning te blijven zodat je lichaam gewoon haar werk kan doen. 

 • ZELFBESCHIKKINGSRECHT

  Elements of Birth maakt je bewust van je rechten en mogelijkheden tijdens de bevalling. Je moet namelijk niks en je mag heel veel! Het is jouw lichaam, jouw kindje en jouw bevalling. Jouw geboortewensen moeten altijd leidend zijn tijdens de zorg die je ontvangt van je zorgverlener. Of je nu medisch bent of niet.

Programma

Elements of Birth LIVE dag

Een verwendag voor jou (je partner) en je baby

Langzaam druppelt iedereen binnen. We beginnen met een 'opening circle' waar we elkaar gaan leren kennen, onder het genot van een hapje en een drankje. Dan starten we met de eerste voorbereiding op de bevalling. Wat gebeurt er precies in je lichaam? Welke hormonen zijn er werkzaam en hoe kun je met je lichaam meewerken? De verschillende fases van de bevalling komen voorbij en je gaat precies begrijpen wat er in je lichaam gebeurt.

's Middags is het tijd voor een uitgebreide en gezonde lunch. Er is ruimte om gezellig te kletsen met de andere zwangeren of koppels. Of om juist even buiten een wandeling te maken om alle informatie te laten bezinken.

Na de pauze is iedereen weer terug voor het volgende deel van de geboortevoorbereiding. We gaan het hebben over de bevalling zelf, wat zijn je rechten en mogelijkheden en hoe wil jij dat jouw kindje geboren wordt. Je krijgt tips over het laten slagen van de borstvoeding, de kraamweek en de tijd daarna.

De Elements of Birth LIVE dag is een geheel verzorgde verwendag voor jou (eventueel je partner) en je baby in Dordrecht. Inclusief lunch, drinken en tussendoortjes. Je komt terecht in een warm bad vol gelijkgestemde vrouwen die allemaal zwanger zijn. 

jonathan-borba-YpgnT_K8jxE-unsplash
"Bedankt voor de zéér interessante dag! De combi wat betreft anatomische en praktische info met de manier van mindset was zeer verhelderend. Serieus, meer dan de helft van de info was voor mij nieuw. En dat anno 2021!"

Ellen

Elements of Birth Online

Volledig gepersonaliseerde cursus

Elements of Birth Online is een unieke methode om je voor te bereiden op de bevalling en je nieuwe rol als ouder. Het bestaat uit 4 verschillende online cursussen, elk geheel afgestemd op een persoonlijkheidstype van de 4 elementen.

Zo zijn het Air Mama en Earth Mama programma speciaal gemaakt voor de hele nuchtere vrouw. Die niets gelooft wat ze met haar hoofd niet kan begrijpen. Die houdt van structuur en regelmaat. En die dingen als 'hypnobirthing' echt te zweverig vindt. Maar die wél wil leren hoe ze zo ontspannen mogelijk kan blijven tijdens de bevalling.

Het Fire en Water Mama programma zijn geschikt voor de gepassioneerde en intuïtieve vrouw. Iemand die altijd luistert naar haar gevoel. Die heel open-minded is en die open staat voor 'meer'. In deze programma's komen ook meditaties en affirmaties aan bod.

Via een persoonlijkheidsquiz kom je erachter wat jouw Element of Birth is en welk programma het beste bij jou past.

In 10 online lesmodules inclusief videolessen, werkboek met opdrachten, audiobestanden en geboortefilmpjes leer je alles wat je moet weten over de geboorte. Lekker thuis in je eigen tijd, met een kopje thee op de bank op een moment dat het jou uitkomt. Een moment voor jezelf, waarbij je de volledige aandacht voor je zwangerschap en baby hebt. 

Elements of Birth Online gaat ten opzichte van de LIVE dag wat dieper op de stof in. In de online cursus zitten meer ontspanningsoefeningen. Zo krijg je een verdieping op alles wat je hebt geleerd tijdens de LIVE dag.

Online leren heeft als voordeel dat je partner niet ‘verplicht’ mee hoeft naar de les. Thuis vanachter de pc of tablet leert hij/zij tóch alle belangrijke lessen. Je partner leert technieken om jou te ondersteunen en om het geboorteproces te bewaken.

De laatste jaren is online leren (noodgedwongen) steeds populairder geworden. Esther is al in 2016 begonnen met een online zwangerschapscursus, maar miste toch de persoonlijke verbinding met de cursisten. Daarom is er een maandelijkse coachcall met Esther via Zoom waar je bij kunt aansluiten als je vragen hebt of gewoon even wilt kletsen.

Anne
"In deze cursus leer je dingen die je in een gewone zwangerschapscursus niet leert, en waar je erg veel aan hebt. Het brengt je terug bij jezelf en je eigen kracht, en dit is het enige wat je nodig hebt voor een ontspannen en geweldige geboorte.."

Anne

Wil jij een diepe rust ervaren, verbinding voelen met het kindje in je buik en vol vertrouwen uitzien naar de geboorte?

 • Een moment voor jezelf, waarbij je de volledige aandacht voor je zwangerschap en baby hebt.
 • Een geheel verzorgde dag incl. lunch, drinken en tussendoortjes in Dordrecht
 • Voorbereid zijn op de bevalling met hypnobirthing technieken en meer
 • Je partner leert technieken aan om jou zo goed mogelijk te ondersteunen
 • Een gepersonaliseerde online cursus, je leert alleen dát wat bij jou past
 • De meest complete manier om je voor te bereiden op de bevalling

VANAF* *Prijs op basis van de LIVE dag

€ 147,-

Betalingen.png
maartje

"De absolute meerwaarde van deze cursus voor mij was dat het me vertrouwen heeft gegeven. Vertrouwen in mijzelf, in mijn lichaam, in mijn kindje en dat we samen deze “klus” zouden kunnen klaren. Vertrouwen in mijn eigen gevoel en dat ik dat leidend mocht laten zijn tijdens mijn bevalling."

Maartje

jonathan-borba-Rj2dMb3c6bc-unsplash

"Ik vond het een prettig idee dat Esther naast hypnobirthing ook de praktijk kent vanuit haar verleden als verloskundige, ze weet echt waar ze het over heeft!


De aandacht en betrokkenheid voor ons voelde heel fijn!"

Angela

FAQ

Wil jij op een fijne en ontspannende manier jezelf voorbereiden op de komst van je kindje?

 • Een moment voor jezelf, waarbij je de volledige aandacht voor je zwangerschap en baby hebt.
 • Een geheel verzorgde dag incl. lunch, drinken en tussendoortjes in Dordrecht
 • Voorbereid zijn op de bevalling met hypnobirthing technieken en meer
 • Je partner leert technieken aan om jou zo goed mogelijk te ondersteunen
 • Een gepersonaliseerde online cursus, je leert alleen dát wat bij jou past
 • De meest complete manier om je voor te bereiden op de bevalling

VANAF* *Prijs op basis van de LIVE dag

€ 147,-

Betalingen.png