esther_kleur_logo-favicon

Hallo Mooie Zwangere!
Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap.

Wat een bijzondere tijd is dit he?
Je voelt van alles, je bent veel emotioneler en soms vind je het best spannend allemaal.

Zie je op tegen de bevalling?

Dat kan ik me goed voorstellen. Toen ik zwanger was van mijn eerste kindje zag ik ontzettend tegen de bevalling op. Je hebt geen idee wat je te wachten staat en wat je allemaal gaat voelen. Het enige wat je weet is dat het veel pijn gaat doen, toch?

Of misschien ben je wel al een keer eerder bevallen, en wil je het absoluut niet nog een keer op die manier ervaren. Misschien is de bevalling je ontzettend tegen gevallen of is het niet gegaan zoals je gehoopt had.
Wist je dat het vrouwenlichaam perfect is ontworpen voor de bevalling? De natuur heeft alles tot in de kleinste details uitgedacht. Als je begrijpt hoe je lichaam werkt neemt dat al een groot deel van je angst weg. En met deze kennis kun je heel bewust met je lichaam gaan samenwerken. De geboorte is echt een samenwerking tussen jou, je lichaam en je baby. Hoe bijzonder is dat?

Ik ben Esther Koppelaar

Zwangerschap en geboorte hebben mij altijd gefascineerd. In 2006 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Ik heb een aantal jaar gewerkt als waarneemster bij verschillende verloskundigenpraktijken. In 2011 heb ik besloten om thuis te blijven bij mijn kinderen, ze zijn maar zo kort klein, die tijd komt nooit meer terug. Omdat ik de geboortezorg toch niet helemaal los kon laten heb ik een opleiding gevolgd tot echoscopist en ben ik in 2014 opgeleid tot HypnoBirthing Practitioner door Marie Mongan herself.
Nu combineer ik mijn kennis als verloskundige en Vrije geboortegeest tot de ultieme zwangerschapscursus. Een combinatie tussen duidelijke informatie, ontspanningsoefeningen en andere Mind-tools. Want iedere vrouw en iedere baby verdient een mooie en veilige geboorte.

Lieve Groetjes,
Esther Koppelaar, GeboorteCoach

esther_naam_doorzichtig

De Sleutel tot een Geweldige Geboorte

De meest complete Online zwangerschapscursus!

Volledig Online te volgen

In 9 online lessen leer je alles wat je moet weten over de geboorte. Lekker in je eigen tijd, op een moment dat het jou uitkomt. Een moment waar je volledige aandacht voor je zwangerschap en baby hebt.

Je volgt het programma samen met je partner

Je partner leert technieken om jou te ondersteunen en om het geboorteproces te bewaken. Zo hoeft je partner niet ‘verplicht’ mee naar de les, maar leert hij/zij thuis vanachter de pc of tablet tóch alle belangrijke lessen.

Blije Baby

Baby's die op een kalme en natuurlijke manier zijn geboren slapen en eten vaak beter en huilen minder.

Praktisch toepasbaar

Je leert hele duidelijke en praktische technieken die je kunt toepassen voor een zo soepel mogelijk verloop van de geboorte.

Down to Earth

Ontspanning, visualiseren en affirmeren klinkt misschien 'vaag'. Maar ik leg alles op een nuchtere 'down to earth' manier uit.

Facebook Community

Je kunt je aanmelden voor de besloten Facebook groep die bij de cursus hoort. Zo heb je toch het groepscontact met andere zwangeren en deel je met elkaar deze bijzondere ervaring.

De Sleutel tot een Geweldige Geboorte

esther_kleur_logo-favicon

Wanneer is een Online Zwangerschapscursus ideaal voor jou?

Als je niet wekelijks de deur uit wilt naar een zwangerschapscursus, maar toch wilt voorbereiden op de bevalling.

Als je een zwangerschapscursus maar suf vindt. Maar stiekem toch wel graag wilt voorbereiden op de bevalling.

Als je in de polder woont en er is geen cursus bij je in de buurt.

Als je partner veel ’s avonds werkt of veel van huis is en je kan daardoor geen cursus volgen.

Als je nog kleine kinderen hebt en je hebt geen oppas om naar een cursus te gaan.

Als je je niet prettig voelt in een groep.

Als je je man niet mee krijgt naar een pufcursus.

esther_kleur_logo-favicon

Online leren is echt ontzettend vernieuwend en helemaal van nu! Je kunt de 9 lessen volledig online, in je eigen vertrouwde omgeving kunt bekijken en volgen. Lekker in je eigen tijd, op een moment dat het jou uitkomt van achter de pc, tablet of zelfs je mobiel.

esther_kleur_logo-favicon

Mogelijke Nadelen van een Online Zwangerschapscursus:

Geen vragen kunnen stellen aan docent:
Ik ben online bijna 24/7 beschikbaar voor jouw vragen. Je kan me altijd bereiken via de Facebook groep, messenger of mail. Wanneer je kiest voor het bonus pakket krijg je ook nog 2 uur Skype met mij cadeau.

Geen contact met andere zwangeren:
Je wordt lid van een besloten Facebook community vol met gelijkgestemde vrouwen die ook zwanger zijn. Hoe leuk is het om ook na de zwangerschap elkaar nog op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van jullie baby! Uit ervaring weet ik dat online hele waardevolle contacten kunnen ontstaan.

esther_kleur_logo-favicon

Wat krijg je:

9 wekelijkse online lessen. Verdeeld over 3 modules: Zwangerschap, Geboorte en Kraambed.
(wanneer je geen 9 weken de tijd hebt is het mogelijk het programma versneld te volgen)

Elke les bestaat uit een video, een ontspanningsoefening, een werkboek met uitleg en opdracht en een Geboortefilmpje.

Bonuspakket: 2 uur Skype met mij waarin we echt gaan kijken naar wat JIJ wilt en nodig hebt.

Bonuspakket: incl. leuke bonussen van moeder en baby gerelateerde producten.

 

esther_kleur_logo-favicon

Wat is het resultaat:

Je kijkt gegarandeerd vol vertrouwen uit naar de geboorte.

Je snapt waarom ontspanning zo belangrijk is voor een normale werking van je lichaam en waarom angst juist alles blokkeert.

Je krijgt een heel duidelijk beeld van hoe jij de geboorte wilt beleven.

Je krijgt handvatten en mind-tools die je kunt gebruiken tijdens de bevalling (en erna kunt blijven gebruiken!)

Je bent je bewuster van je mind-set en kan deze kennis gebruiken voor alle aspecten van het leven. (Ouderschap, opvoeding, werk)

Een tevreden en goed gehechte baby. Veel problemen die onze generatie ervaart zijn een gevolg van onveilige hechting. De maatschappij gaat snel en is hard en we worden zo opgevoed om daarmee om te kunnen gaan. Snel zelfstandig zijn, niet verwennen, op de eigen kamer slapen, laten huilen en niet oppakken. Het is wetenschappelijk bewezen dat een natuurlijke geboorte, borstvoeding en je baby goed aanvoelen zorgen voor een veilige hechting tussen ouder en kind. Deze veilige hechting voorkomt (gedrags)problemen op latere leeftijd.

Je komt terecht in een prachtige Facebook community vol gelijkgestemde vrouwen die allemaal zwanger zijn. Je kunt in deze veilige omgeving alles aan elkaar vragen. En ook na de zwangerschap alle mijlpalen van je baby delen.

Ik ben zelf bijna 24/7 beschikbaar in de community. Je mag alles aan me vragen

esther_kleur_logo-favicon

Wat kan ik niet beloven:

Een Geweldige Geboorte is niet perse een thuis bevalling in bad, met bloemblaadjes en kaarsen. In mijn ogen is een Geweldige Geboorte er één waar jij met 100% tevredenheid op terug kijkt. Ook als het niet gaat zoals je van tevoren bedacht had. Ook een ziekenhuis bevalling, een inleiding of een keizersnede kan een Geweldige Geboorte zijn. Een geboorte waar je zelf de regie in handen had en je niet liet bang maken of overhalen tot handelingen of protocollen waar je niet achter staat. Daarom informeer ik je in dit programma over alle keuzes en mogelijkheden die je hebt. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan als het tóch anders loopt dan gehoopt. Je kunt zelf in controle zijn tijdens de bevalling, maar je moet die controle ook los durven laten. Het werk over laten aan je lichaam. Het is een kwestie van een balans zoeken tussen die twee.

Ik kan je niet een prachtige natuurlijke bevalling, thuis in bad met rozenblaadjes beloven. Ik bied je dus niet The Holy Grail tot een Geweldige Geboorte. Je bent zelf verantwoordelijk voor het proces. Hoe meer je oefent, hoe meer je de technieken eigen maakt, hoe meer ontspannen jij de geboorte ingaat, hoe groter de kans op een Geweldige Geboorte.

 

esther_kleur_logo-favicon

Wat ik wel bied is de Sleutel tot een Geweldige Geboorte.
Maar je zult dus zelf de deuren moeten openen.

JE KRIJGT DIRECT TOEGANG TOT ALLE LESSEN EN DE BESLOTEN FACEBOOK COMMUNITY

Wat klanten zeggen...

Anne

Ik heb de cursus als heel positief en waardevol ervaren. Ik heb er zeker meer vertrouwen en rust door gekregen. In deze cursus leer je dingen die je in een gewone zwangerschapscursus niet leert, en waar je erg veel aan hebt. Het brengt je terug bij jezelf en je eigen kracht, en dit is het enige wat je nodig hebt voor een ontspannen en geweldige geboorte. 
Lees meer...

Anne

Nele

Ik raad iedereen die zwanger is aan om deze cursus te volgen! Je krijgt op een duidelijke manier een overzicht van de zwangerschap en de verschillende fases van de geboorte. Je krijgt hierdoor meer vertrouwen in je eigen kunnen en hierdoor neem je het heft in eigen handen. Daardoor kun je een duidelijk beeld vormen van hoe je de geboorte wilt vormgeven en dat vind ik zeer belangrijk!
Lees meer...

Nele

LEER ALLES OVER DE SLEUTEL TOT EEN GEWELDIGE GEBOORTE

Jouw investering …

in een complete voorbereiding op de geboorte van je kindje

BASIS

€ 222 incl. btw (i.p.v. € 347,-)
 • 9 Online videolessen
 • Theorie over de normale werking van je lichaam tijdens de geboorte
 • Ademhalingstechnieken die écht werken
 • Ontspanningsoefeningen
 • Visualisatie oefeningen
 • Meditatie
 • Werkboek om te downloaden
 • Toegang tot de besloten Facebook community

VIP

€ 333 incl. btw (i.p.v. € 699,-)
 • 9 Online videolessen
 • Theorie over de normale werking van je lichaam tijdens de geboorte
 • Ademhalingstechnieken die écht werken
 • Ontspanningsoefeningen
 • Visualisatie oefeningen
 • Meditatie
 • Werkboek om te downloaden
 • Toegang tot de besloten Facebook community
 • BONUS
 • 2 Skype gesprekken van een uur met mij persoonlijk
 • Speciaal recept van ‘The Green Happiness’
 • Bonusles over het voorkomen van medische interventies
 • Bonusles over borstvoeding
 • Korting op een consult met de dames van The Green Happiness
 • Korting op een fotoshoot naar keuze bij Noa Fotografie
 • Gratis minicursus ‘Spiegelen’ van Marian Zonneveld
 • Gratis USB stick bij een echo bij Echopraktijk Drechtsteden
esther_kleur_logo-favicon

Vol vertrouwen en in je eigen kracht bevallen

Dat kan jij ook. Zonder angst en juist met veel zin toeleven naar de geboorte van je kindje. Het klinkt toch helemaal niet logisch dat een bevalling een vreselijke ervaring hoort te zijn? Een kind verwekken is meestal heel plezierig. Tijdens de geboorte zijn precies dezelfde organen aan het werk als tijdens het verwekken van een baby. Het klinkt heel onlogisch dat de natuur zo’n grote fout heeft gemaakt dat de geboorte moeilijk en pijnlijk verloopt. En als iets onlogisch klinkt, dan is dat het meestal ook!

Na 3 gezellige bijeenkomsten ben jij optimaal voorbereid op de geboorte.

Vol vertrouwen en in je eigen kracht bevallen

Dat kan jij ook. Zonder angst en juist met veel zin toeleven naar de geboorte van je kindje. Het klinkt toch helemaal niet logisch dat een bevalling een vreselijke ervaring hoort te zijn? Een kind verwekken is meestal heel plezierig. Tijdens de geboorte zijn precies dezelfde organen aan het werk als tijdens het verwekken van een baby. Het klinkt heel onlogisch dat de natuur zo’n grote fout heeft gemaakt dat de geboorte moeilijk en pijnlijk verloopt. En als iets onlogisch klinkt, dan is dat het meestal ook!

De Sleutel tot een Geweldige Geboorte
Basis Pakket

Module 1 zwangerschap:
‘Ontspannen in contact met je baby’

 • 3 lessen
 • Ontwikkeling van de baby in de eerste 3 maanden
 • Contact maken met je baby
 • Kiezen van een zorgverlener
 • Mind-Body verbinding
 • Ontspanningsoefeningen

Module 2 geboorte:
‘Vol vertrouwen in je eigen geboortekracht’

 • 4 lessen
 • De normale werking van het lichaam
 • Ademhalingsoefeningen
 • Leren affirmeren
 • Visualisatie
 • Meditatie
 • Ontspanninsoefeningen
 • Zelf hypnose technieken

Module 3 kraambed:
‘Ontspannen in contact met je baby’

 • 2 lessen
 • Normale werking van het lichaam (alles over de placenta en navelstreng)
 • Attachment parenting
 • Ergonomisch dragen
 • Filmpje met draaginstructies

De Sleutel tot een Geweldige Geboorte
Vip Pakket

Module 1 zwangerschap:
‘Ontspannen in contact met je baby’

 • 3 lessen
 • Ontwikkeling van de baby in de eerste 3 maanden
 • Contact maken met je baby
 • Kiezen van een zorgverlener
 • Mind-Body verbinding
 • Ontspanningsoefeningen

Module 2 geboorte:
‘Vol vertrouwen in je eigen geboortekracht’

 • 4 lessen
 • De normale werking van het lichaam
 • Ademhalingsoefeningen
 • Leren affirmeren
 • Visualisatie
 • Meditatie
 • Ontspanninsoefeningen
 • Zelf hypnose technieken
 • BONUSLES: Voorkomen van medische interventies en tips om te communiceren met je zorgverlener

Module 3 kraambed:
‘Ontspannen in contact met je baby’

 • 2 lessen
 • Normale werking van het lichaam (alles over de placenta en navelstreng)
 • Attachment parenting
 • Ergonomisch dragen
 • Filmpje met draaginstructies
 • BONUSLES: Alles wat je moet weten over het laten slagen van de borstvoeding

Plus de volgende Bonussen

Esther

2x een 1-op-1 Skype coach sessie met mij

Meer persoonlijke aandacht. Alle ruimte voor je vragen. Ik ben er 100% voor jou!

14608755_1811463189067164_8930604748947326193_o-1-1024x1024

Speciaal recept voor zwangeren en € 15,- korting op een privéconsult

Merel en Tessa van The Green Happiness hebben een mooie missie: jou inspireren om bewuster te eten en je daardoor energieker, stralender en sexier te laten voelen! En zo niet alleen jou gelukkiger te maken, maar tegelijkertijd een positieve invloed te hebben op je omgeving, het dierenwelzijn, milieu en de planeet. In korte tijd zijn zij enorm bekend geworden en hebben zij duizenden vrouwen geïnspireerd met hun Happy Vegan lifestyle. Speciaal voor jou willen zij hun favoriete zwangerschapsgerecht delen, bovendien ontvang je € 15,- korting op een privéconsult met Merel en Tessa. Ideaal om je na de zwangerschap te motiveren tot een super gezonde levensstijl.

Geboortes6-759x900

€ 50,- korting op een Geboorte reportage van Noa fotografie

Omdat een geboorte van je kindje de meest indrukwekkende dag in je leven is, verdiend deze dag het om professioneel te worden vastgelegd. Geboortefotografie gaat verder dan het moment waarop de baby geboren wordt. Het gaat om het vastleggen van de details: de emoties, de ondersteuning door de partner en eventuele andere aanwezigen, de kracht, de volharding. De eerste ontmoeting met je kindje, de tranen van geluk, de opluchting, de liefde. De eerste controles waarvan ouders vaak niet alle details meer kunnen herinneren. Al deze momenten zullen jouw unieke geboorteverhaal vertellen.

14206138_1414651528550598_5550303205459495970_o-1024x1019

Gratis minicursus ‘Spiegelen’ van Marian Zonneveld – van Tour

Spiegelen, heeft in dit geval niets met je spiegelbeeld te maken, maar ook weer wel! Marian is dé Spiegelexpert van Nederland. Met deze gratis minicursus laat ze je in de spiegel kijken, je gaat de confrontatie met jezelf aan. Je leert jezelf beter kennen en je leert onvoorwaardelijk van jezelf te houden. En deze kennis in inzichten gaan jou weer helpen bij het moederschap en de opvoeding van je kinderen.

echopraktijk

Gratis USB-stick t.w.v. € 10,- bij Echopraktijk Drechtsteden

Al 2 jaar werk ik met veel plezier bij Echopraktijk Drechtsteden. Ik vind het prachtig om jullie het babytje in je buik te laten zien. Mijn werk daar is altijd leuk, de blijdschap van de mensen als ze het geslacht van hun kindje horen of het gezichtje van hun baby zien blijf ik mooi vinden. Wij maken bij Echopraktijk Drechtsteden gebruik van één van de mooiste echoapparaten. Waardoor de beelden haarscherp en in HD te zien zijn. Zwangeren uit het hele land weten ons te vinden. Regelmatig krijg ik de opmerking te horen dat ik toch wel de leukste baan van de wereld heb. En dat vind ik ook!

Wat klanten zeggen...

Nele

Ik raad iedereen die zwanger is aan om deze cursus te volgen! Je krijgt op een duidelijke manier een overzicht op een zwangerschap en de verschillende fasen van de geboorte. Je krijgt hierdoor meer vertrouwen in je eigen kunnen, zodat je zin krijgt om je eigen lichaam het werk te laten doen en niet wat je opgedrongen wordt door hulpverleners. Je neemt het heft in eigen handen, waardoor je een duidelijk beeld kan vormen hoe je de geboorte wil vormgeven en dat vind ik zeer belangrijk!

Lees meer...

Mathilde

Esther is een prettige, vriendelijke persoonlijkheid en heeft de cursus mooi en transparant vormgegeven, er is een goede opbouw in de lessen. Haar informatie over de geweldige geboorte is een goede combinatie tussen praktische informatie en kennis uit de mindfullness. Op deze wijze weet ze de informatie over de geboorte zonder poespas over te brengen. Ze geeft een heldere blik op een toch wel wat vastgeroeste manier, van hoe wij zwangeren in eerste instantie tegen dat geboorteproces, aankijken.

Lees meer...

Maartje

De absolute meerwaarde van deze cursus voor mij was dat het me vertrouwen heeft gegeven. Vertrouwen in mijzelf, in mijn lichaam, in mijn kindje en dat we samen deze “klus” zouden kunnen klaren. Vertrouwen in mijn eigen gevoel en dat ik dat leidend mocht laten zijn tijdens mijn bevalling. En dat had ik nodig. Want hoe anders was mijn eerste bevalling. Ik heb nu echt het gevoel zelf in control te zijn geweest en dat voelt enorm goed. Want daardoor is de bevalling bijna precies zo gelopen als dat ik me van tevoren had voorgesteld. Ongelofelijk, maar echt waar, zelfs de dag in de week en het tijdstip waarop alles begon, klopte exact met mijn visualisatie die ik tijdens de cursus heb gemaakt!

Lees meer...

Eva

Esther weet alles op een hele prettige, kalme manier te vertellen en liet mij echt anders kijken naar dingen. Ook kregen we elke week een filmpje te zien van een ‘fijne’ geboorte. Zo was ik al snel van mijn idee af dat het afschuwelijk moest zijn. Je hebt echt door dat Esther weet waar ze het over heeft. Ze heeft een hele duidelijke visie, en ook al ben ik van plan om het op mijn eigen manier te doen, vond ik het heel fijn dat ik toch wat handvatten kreeg. Al was het alleen maar om me meer te verdiepen in verschillende mogelijkheden.

Lees meer...

Ellen

De cursus gaf me ook meer vertrouwen in mezelf, in de oervrouw die in elke vrouw zit. Om op te komen voor mijn wensen en mijn waarheden. Hiervoor was bijvoorbeeld een geboorteplan een klein detail met wat praktische zaken, maar Esther heeft me het belang ervan laten inzien om zelf invloed uit te oefenen over JOUW bevalling. Wat je allemaal anders kunt gaan doen op een meer natuurlijke manier.

Lees meer...

Delina

Esther vond ik fantastisch! De rust in je stem, de rust die je uitstraalt. jouw deskundigheid, jouw passie en ervaring! Erg fijn..

Je vertelde alles op een heel prettige manier. Je hebt een enorm fijne stem om naar te luisteren en ook in alle rust alles uitgelegd waardoor het ook allemaal te begrijpen was.

Lees meer...

Brechtje

Voor vragen staat Esther altijd klaar. Ze is, ondanks dat het om een online cursus gaat, heel toegankelijk en goed bereikbaar voor vragen en verdere uitleg. De Facebook groep geeft een extra stimulans en het is fijn daar ervaringen uit te wisselen. De oefeningen die naast de theorie gegeven word hebben mij keer op keer verrast en nog meer vertrouwen en bewustzijn in mijn lichaam gegeven. De ademhalingsoefeningen gebruik ik vrijwel dagelijks met oog op de bevalling.

Lees meer...

Bernadette

Ik heb de cursus prettig ervaren. Ik heb al twee kinderen dus een cursus volgen op locatie was onhandig in verband met de twee die dan thuis achter bleven. Op deze manier kon ik zelf mijn eigen tijd invullen en tussendoor zelfs een presentatie stop zetten wanneer een van de kinderen mij toch nodig mocht hebben.

Lees meer...

Anne

Ik zou deze cursus zeker aanraden aan andere zwangeren. In deze cursus leer je dingen die je in een gewone zwangerschapscursus niet leert, en waar je erg veel aan hebt. Het brengt je terug bij jezelf en je eigen kracht, en dit is het enige wat je nodig hebt voor een ontspannen en geweldige geboorte.

Lees meer...

Angela

Ik raad de cursus echt aan, omdat de informatie vanuit Esther duidelijk, helder en inzichten geeft! Ik vond het een prettig idee dat ze naast hypnobirthing ook de praktijk kent vanuit haar verleden als verloskundige, ze weet echt waar ze het over heeft!
De aandacht en betrokkenheid voor ons voelde heel fijn! En Absoluut niet zweverig, ik was er zelf enigszins bang voor, maar gelukkig was dit niet zo!

Lees meer...

De Sleutel tot een Geweldige Geboorte

Esther_logo