Hypnobirthing – the mongan method heeft mij geholpen om voor mijn droombevalling te gaan

Tijdens mijn 3e zwangerschap kreeg ik van mijn zus het HB boek te leen. Het leek me vreselijk zweverig. Mijn zus had het over golven in plaats van weeën en over ademen in plaats van persen. Zo werkt het niet, dacht ik met mijn verloskundigenbril op.

Maar toen ik begon te lezen was ik al na de eerste bladzijde verkocht. Dit verwoordde precies mijn gedachten! De geboorte werd op een natuurlijke manier benaderd en niet op de angstige manier die je ziet in de media.

Een van de tips in het boek was het kijken van mooie geboortefilms op YouTube. Elke dag keek ik een aantal mooie bevallingsfilmpjes en die waren heel anders dan ik gewend was in mijn werk als verloskundige. De vrouwen waren kalm en de geboorte ging soepel. De meeste vrouwen bevielen in bad. Ik had ooit in het Tijdschrift voor verloskundigen een artikel gelezen over de voordelen van een badbevalling. Maar ik wist ook uit de praktijk dat verloskundigen daar meestal ook niet zo dol op zijn. Het is een gedoe. Ik had zelf ook nog nooit een badbevalling begeleid.

Maar het idee begon me steeds meer aan te spreken. Het zag er zo heerlijk relaxt uit in zo’n bad.

Tijdens mijn controle bij de verloskundige liet ik het eens vallen, dat ik misschien wel in bad zou willen bevallen. Ze zei dat ze het zou overleggen met de rest van haar collega’s.

De controle daarop kreeg ik te horen dat 2 van de 4 verloskundigen vanwege lichamelijke klachten geen badbevalling konden begeleiden. Maar, omdat dit al mijn 3e kindje was en ik altijd snel beval durfden ze het wel aan. Ik kreeg groen licht om in bad te bevallen.

Elke avond viel ik met de regenboogmeditatie van Marie Mongan in slaap. Ik had een hele relaxte zwangerschap en keek met plezier uit naar de bevalling.

Op 19 januari 2014 is onze zoon binnen 35 minuten na de eerste wee in bad geboren. Zonder verloskundige, want de bevalling ging zo snel dat ze niet op tijd kón zijn.

Dankzij Marie Mongan ben ik me gaan verdiepen in mijn rechten en mogelijkheden. Heb ik gekozen om niet te settelen voor de gebaande paden, voor een standaard bevalling. En daardoor heb ik de bevalling van mijn dromen gekregen. Thuis, in bad en volledig zelf in controle. De regie in eigen handen.

En dat is wat ik sindsdien meegeef aan andere zwangeren.

Plaats een reactie