Hoe een aflevering van Oprah Winfrey ervoor zorgde dat ik mijn droombevalling beleefde

Het was ergens in de zomer van 2007 toen ik met mijn zwangere buik op de bank zat te kijken naar een aflvering van Oprah Winffrey Show. Ik keek altijd graag naar haar show, want er kwamen altijd bijzondere en soms ook spirituele dingen aan bod.

Zo ook die dag. De aflevering ging over The Secret. Oprah sprak met 2 mannen die een boek hadden geschreven over The Secret. Volgens hen kon je door het toepassen van ‘The Secret’ alles in het leven krijgen wat je maar wilde. Eerlijk gezegd snapte ik na het kijken van de aflevering nog niet helemaal wat die Secret nou was. Maar ‘het geheim’ klinkt toch super interessant en mysterieus! Daarom ben ik na de aflevering gaan googlen en kwam zo de documentaire tegen die ging over The Secret (tegenwoordig gewoon te zien op Netflix).

Daar zag ik dat alle grote wereldleiders, maar ook oude koningen al af wisten van the Secret en dat angstvallig geheim wordt gehouden wat The Secret nou precies is, anders gaat iedereen er mee aan de haal 😉 . Door The Secret toe te passen kregen de mensen in de DVD alles wat ze maar wilden, van een mooie nieuwe racefiets, tot hun droomhuis tot genezing van ziekte. Alles wat je maar hoefde te doen was je focussen op hetgeen je wilde hebben en daar positieve gedachten over denken.

Het klonk mij nogal vaag in de oren, maar ik wilde dit natuurlijk wel proberen. Eerst zien, dan geloven toch?

Ik was op dat moment zwanger van mijn eerste kindje. En tja, wat wil ik nu eigenlijk het liefst in mijn leven hebben? Ik was harstikke tevreden met alles wat ik had. Ik had een dak boven mijn hoofd, wat wil je nog meer wensen? Ik vond het allemaal zo materialistisch klinken. Maar ik was best bang voor de bevalling, wat ik zou willen was een hele fijne bevalling.

Dus ik begon dagelijks te denken: ‘Ik wil een hele snelle fysiologische thuisbevalling’.

Van The Secret had ik geleerd dat je niet moet denken aan wat je NIET wilt. Dus als je ziek bent en je wilt beter worden moet je niet denken: Ik wil niet ziek zijn, ik wil niet ziek zijn. Want dan focus je je juist op het ziek zijn. Nee, je moet denken ‘ik wil beter worden of ik wil gezond zijn’.

Dus vandaar mijn formulatie ‘ik wil een hele snelle fysiologische thuisbevalling’.

Op 24 oktober 2007 werd mijn eerste kindje na een hele snelle fysiologische bevalling thuis geboren. Binnen 5 uur na de eerste wee werd mijn dochter geboren. Ik had niet gedacht dat je zo snel van een eerste kindje kon bevallen en ik vond de bevalling ook erg meevallen. Ja het had even flink pijn gedaan, maar op het moment dat het echt heftig werd was ze al bijna geboren.

Pas later, toen ik het boek ‘Vraag en het wordt gegeven’ van Esther en Jerry Hicks las, leerde ik dat wat je toepast bij de Secret ‘affirmeren’ heet. Dit affirmeren kwam ook uitgebreid aan bod tijdens de hypnobirthing opleiding. Ik vond het bijzonder om te zien dat The Secret eigenlijk helemaal geen geheim is en dat het juist veel wordt toegepast.

In het Water en Fire Mama programma komt het affirmeren ook uitgebreid aan bod. En ook van mijn cursisten hoor ik terug dat het écht werkt. Ik blijf het bijzonder vinden hoe sterk de kracht van onze gedachten is!

Plaats een reactie