De snelste manier om het vertrouwen in je lichaam te verliezen.

Al zo lang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door zwangerschap en geboorte. Ik vond films met geboortes erin geweldig. Ik smulde van het tv-programma ‘De Bevalling’. Maar, eerlijk is eerlijk, echt heel motiverend waren die films niet.

In films en in de media wordt vaak maar 1 beeld van de bevalling belicht. Namelijk het lijden van de vrouw. Wat getoond wordt is de angst, stress en pijn die een vrouw ervaart. Bovendien vinden de bevallingen altijd plaats in het ziekenhuis in een hele medische setting. Vaak zie je de dokters geheel gekleed in OK-pak een bevalling begeleiden. Dit wekt de suggestie dat dit normaal is.

Als je opgroeit met dit beeld dan kun je niet anders dan dit als de werkelijkheid zien. Dit is het beeld van de bevalling die jij hebt. Dit is jouw werkelijkheid en er is geen plaats voor een andere werkelijkheid. En dus verlopen de meeste bevallingen op precies deze manier. Het lijden van de vrouw staat centraal. De partner staat machteloos langs de zijlijn en moet toezien hoe de barende vrouw lijdt. De bevalling wordt op deze manier iets wat de vrouw moet ondergaan. En pas wanneer het eindresultaat er is, een gezonde baby, kan het genieten beginnen.

Ook nu nog wordt er op de grootste informatieve websites over zwangerschap en geboorte op deze manier over bevallen gesproken. Ook nu nog laten tv programma’s dit beeld van de bevalling zien. De snelste manier om het vertrouwen in je lichaam te verliezen is dus informatie opzoeken over de bevalling.

Wat de reden is van dit gecreëerde beeld laat zich alleen maar raden.

Het vertrouwen in het lichaam, wat wij vroeger gewoon hadden, is nu compleet verdwenen. Als barende vrouw leg je je leven letterlijk in de handen van je zorgverlener. Want, zij hebben ervoor geleerd en zij zullen het allemaal wel weten. De kennis over het eigen lichaam en waar het lichaam allemaal toe in staat is, die hebben wij vrouwen niet meer.

Ik zie het als mijn missie om vrouwen die kennis weer bij te brengen. Als je begrijpt hoe de natuur tot in de kleinste details alles voor ons heeft uitgedacht, dan neemt dat al een groot deel van je angst weg.

Elements of Birth is een methode om je voor te bereiden op de bevalling. Een online zwangerschapscursus die je geheel in je eigen tijd, wanneer het jou uitkomt kunt volgen. De cursus bestaat uit 10 lesmodules. Elke module bevat verschillende video’s met uitleg over de theorie en de werking van het lichaam en video’s met ademhalingsoefeningen die je kunt gebruiken om de weeën op te vangen. Wanneer je ook geïnteresseerd bent in hypnobirthing en spiritualiteit dan bevatten het Fire en Water mama programma ook nog verschillende visualisatie/meditatieoefeningen. Zo is er voor elke zwangere vrouw een cursus die echt bij jou past en jou alleen dat leert wat JIJ nodig hebt.

Het resultaat is altijd hetzelfde; Zonder angst, maar vol vertrouwen uitzien naar de bevalling en daardoor altijd met een goed gevoel op de bevalling terugkijken.

Wil je weten welke Elements of Birth cursus bij jou past? Meld je dan aan voor de Elements of Birth miniworkshop via www.estherkoppelaar.nl/linktree

Plaats een reactie