77% van de vrouwen heeft niets aan hun pufcursus gehad.

Aldus een poll van Editie NL vorig jaar.

Een enorm hoog percentage!  Ik schrik daar best wel van en vraag me af welke pufcursussen hiermee bedoelt worden. Er zijn zoveel verschillende manieren om je voor te bereiden op de bevalling. De manier waarop een cursus gegeven wordt is natuurlijk ook erg afhankelijk van de achtergrond, ervaring en levensvisie van de teacher. Wat ik helaas vaak zie gebeuren is dat er tijdens zo’n cursus niet echt wordt ingegaan op het natuurlijke proces van de bevalling. Het zijn toch vaak de geijkte dingen die je hoort. Dit mag wel, dit mag niet, zo gaat het protocol en dit kan er allemaal mis gaan, oh ja en om je weeën op te vangen moet je puffen en dat doe je zo.

Gelukkig is Elements of Birth geen pufcursus!

In één dag tijd leer je van mij alles over de manier waarop je lichaam werkt tijdens de bevalling. En alle trucjes die de natuur voor ons ingebouwd heeft. Tijdens zo’n dag vallen er enorm veel kwartjes. Vooral bij vrouwen die al eens eerder zijn bevallen. Ze herkennen nu precies op welk punt in hun vorige bevalling het ‘mis’ ging.

Vaak komen er mensen op de 1 Daagse workshop die ook al een andere zwangerschapscursus volgen. Yoga, zwangerfit of een andere voorbereiding op de bevalling. En steeds krijg ik te horen dat de 1 Daagse workshop compleet anders is dan wat ze daarvoor tijdens de andere cursus geleerd hebben. De manier waarop over de bevalling wordt gesproken is heel anders. En eigenlijk gaan ze niet bepaald met vertrouwen de bevalling tegemoet.

En dat is wel het doel wat ik stel. Na het volgen van de 1 daagse workshop kijk je gegarandeerd zonder angst maar vol vertrouwen uit naar de bevalling. De technieken die je aanleert gaan ook gegarandeerd zorgen voor meer ontspanning tijdens de bevalling.

En natuurlijk, ook de vrouwen die de 1 Daagse workshop hebben gevolgd krijgen weleens een inleiding, vacuüm of keizersnede. Maar toch kijken ze altijd met een goed gevoel terug op de bevalling. Omdat ze hun eigen goed geïnformeerde keuzes hebben gemaakt tijdens het geboorteproces. Ze hebben de regie in eigen hand gehouden en waar nodig eerlijk met hun zorgverleners gecommuniceerd.

www.elementsofbirth.nl

Plaats een reactie